együtt a család
Család

Hívjunk össze egy családi gyűlést

Gyerekkoromban anyukám mindig a „Családi találkozókat” hívott össze, a testvéreimmel pedig szinte mindig megforgattuk a szemünket. – Miről fog most beszélni velünk? – kérdeztük, miközben testünket a kanapéra húztuk. Abban az időben hálátlanok voltunk egy anya ilyen ereje miatt, aki időt szakított arra, hogy nehéz dolgokról beszéljen a gyerekeivel.

Anyám mindannyiunkat leültetett, hogy fontos aktuális eseményekről beszélgessünk, majd lehetőséget adott nekünk, hogy erről beszéljünk és kérdéseket tegyünk fel. Emlékszem, élénken melegnek és jónak éreztem magam, sőt megkönnyebbülten is, miután a családi találkozásaink véget értek. Miközben az elején a szemünket forgattuk, de mindannyian élveztük a beszélgetést és az együtt töltött időt, hogy őszinték legyünk a nálunk sokkal nagyobb témák iránt. Amit anyám akkor tudott, hogy az egyik legfontosabb módja annak, hogy segítsen a körülötte lévő világnak, az volt, hogy megtanítsa gyermekeit az igazságtalanságra és a csúnyára. Emlékszem, hogy anyám szeptember 11-én sírt, és annak a nyomorult napnak a végén összehívott egy családi gyűlést, hogy jelentkezzen be mindannyiunkkal. Középiskolás voltam, nővérem és testvérem általános iskolában. Nyugodtan elmagyarázta a történteket, majd megkérdezte, hogy érezzük magunkat. Mindannyian beszélgettünk, és ez volt és ma is az a nap, amelyre minden pillanatra emlékszem. Ez csak egy példa arra, amikor anyám összehívta ezeket a családi találkozókat. Felnőttem, emlékszem, hogy félénknek éreztem a körülöttünk lévő világot, de tudtam, mi volt a helyes és hogyan legyek kedves azokkal, akiknek erre legnagyobb szükségük volt.

Mindenesetre az elmúlt héten eszembe jutottak anyám híres „Családtalálkozói”. Anyukám nővér, és jelenleg csontig dolgozik, így nem volt rá ideje, hogy a múlt héten Családi értekezletet hívjon össze. Mivel mindhárom gyereke a házon kívül élte a saját életét, rajtunk múlik, hogy a sajátjainkat hívjuk-e. Én voltam a soron. Annak ellenére, hogy a gyerekeim még mindig olyan kicsiek, fontos, hogy megértsék velük az aktuális eseményeket. Összehívtam egy Családi Találkozót, és mivel ezt a helyet a családomnak (és az általunk fogyasztott ételeknek) szenteltük, fontosnak éreztem, hogy idehívjam a Családi Találkozót is. Ez a hely az Élelmiszer + Családról szól. És bár mindent megteszek annak érdekében, hogy a tartalom világos maradjon, van, amikor nyers és valódi megszerzésre van szükség. Ember vagyok, és arra törekszem, hogy ebben jó legyek.

Még szintén kedvelheted...