kerti csúszda
Otthon

A kültéri játszótér elengedhetetlen eleme: a kerti csúszda!

Ahogy közeledik a tavasz, növekednek a gyerekek, felmerülhet esetleg bennünk, hogy egy játszóteret építsünk a kertbe. Aki biztosra szeretne menni, az a katalógusból választ, akik pedig bevállalósabbak, maguk is megépíthetik. Egy biztos: vannak dolgok, amik nem hiányozhatnak egy játszótér repertoárjából!

Mikor megtervezzük új játszóterünket, van pár elem, amit mindenképpen érdemes beszerezni. Ilyen a kerti csúszda. A csúszdázás egy fejlesztő tevékenység, a gyermek nem csak fizikailag, de mentálisan, pszichésen és szociálisan is fejlődik közben. Nem mindegy, hogy milyen típusút választunk, a kerti csúszda strapabíróbb, ellenáll az UV sugaraknak és az időjárás viszontagságainak.

Sok színben és formában megtalálható, azonban felhívják az árusok a figyelmet arra, hogy csak olyat vásároljunk, aminek vannak ‘papírjai’, mert azok kétség nélkül biztosítani fogják a kívánt minőséget. A kert csúszda minden gyerek öröme, ha pedig egy szélesebbet szerzünk be, még a felnőttek is fogják tudni élvezni.

További elengedhetetlen elem, a hinta. Manapság sok féle hinta vásárolható és ami a legjobb bennük, hogy a karabinernek köszönhetően szabadon cserélhetünk a különböző hinta típusok között. Amennyiben nagyobb családról van szó, érdemes minimum 2 hintát felszerelni, illetve egy fészekhintát is jó lehet beszerezni – a gyerekek akár együtt is tudnak így hintázni! A hinta, akárcsak a csúszda, segít a gyermekek fejlődésében, fejleszti az egyensúlyérzéküket, segít megnyugodniuk.

Még szintén kedvelheted...