műfüves terasz medencével
Otthon

Telepíthető a műfű teraszra?

Gyorsan megválaszolva a címben szereplő kérdést: Nagyon is! A műfű teraszra telepítése több szempontból is nagyon praktikus megoldás.

Sokan élnek társasházi környezetben, ahol egy erkélyt vagy teraszt leszámítva nincs lehetőségük az otthonukban szabad levegőn tartózkodni. Számukra lehet a legideálisabb a műfű teraszra telepítése, nézzük meg, miért.

A műfű telepítéséhez egyenletes talaj szükséges, ami egy terasz vagy erkély esetében adott. Nincs is szükség a korábbi burkolat felszedésére, annak felszínére ragasztásos technikával könnyen rögzíthető. Ha a teraszt eddig is érte csapadék, akkor feltehetően van benne annyi lejtés, ami a vízelvezetéshez szükséges, így nincs is további teendő, a műfű teraszra rögzítve biztosan nem fog alulról berohadni.

Ha a műfüvet teraszra telepítjük, azzal kiszélesíthetjük életterünket, mert egy puha, rugalmas felületre könnyebben sétál ki az ember a reggeli forró kávéját vagy teáját elfogyasztani, pontosan azt az érzést nyújtja, mintha egy kis udvarunk lenne.

Nagyobb kedvvel is rendezzük be otthonosan teraszunkat, ha tudjuk, hogy van miért kimenni nap mint nap, és ezáltal a kint töltött percek vagy órák az életminőségünkre is pozitívan hatnak.

Aki nagyobb terasszal rendelkezik, eljátszhat a télikert gondolatával is. Ha teraszunk egy részét vagy egészét védetté tesszük az időjárással szemben, és oda telepítjük a műfüvet, akkor egy szuper 4 évszakos pihenőhelyet kapunk.

Még szintén kedvelheted...