kültéri műfű
Uncategorized

Lehet a műfű nem kültéri?

A címben feltett kérdés viccesnek hangzik – de ha megnézzük a kortárs lakberendezési trendeket, akkor már nem is nevetünk akkorát rajta. Egyre több különleges trend terjed, melyek között vannak túlkapások és kevésbé élhető elgondolások is.

Ezek közül egy a beltéri műfű, mely talán a biofiliából nőtte ki magát, az elgondolásból, hogy ha a belvárosi ember minél több szobanövénnyel veszi magát körbe, akkor boldogabb, kiegyensúlyozottabb lesz.  Ez az ötlet alapjaiban nem butaság, de amikor már teljes szobákat fednek be műfűvel (padlót és falakat is), akkor az már érdekes. Ebből adódóan azonban jogalapot kapott annak a szóösszetételnek a használata, hogy “kültéri műfű”.

A kültéri műfű többféle platformot is takarhat. Hagyományos értelemben kültéri műfűnek nevezzük azt is, amit a kertbe teszünk le, válogathatunk mindenféle típus közül a műfű webshopokban, vannak olcsóbb és drágább árkategóriák, vannak változatos fűszál típusok, színek, ezek közül a nekünk leginkább tetszőt választhatjuk ki kertünkbe, olyan stílust adva annak, amilyet csak szeretnénk.

De a kültéri műfű kategóriájába sorolható az a terasz vagy erkély is, mely belvárosi lakásokhoz tartozik, csak térkő, csempe, járólap helyett műfüvet tettünk le rá. A kültéri műfű ez esetben is lehet sokszínű, a szó szoros értelmében is, hiszen a kevert szálas gyeptéglák jellegzetessége, hogy többféle szálhosszúságú és színű műfű van rajta keverve, ebből adódóan olyan igazi hatást kelt, mint amilyen valóságos a réten elterülő fű.

A műfű tehát lehet beltéri és kültéri is, csak a fantáziánktól függ, hogy hova tudjuk elképzelni és hova tesszük le a műfüvet.

Még szintén kedvelheted...