szülők és gyerekek
Pénzügyek

Hogyan fizetnek a szülők a nagy dolgokért?

Szülő vagy, vagy azt tervezed, hogy az leszel, vagy még mindig nem tudod, mit hoz a jövőd? Mielőtt végleges döntést hoznál arról, hogy vállalj-e gyermeket, feltétlenül ismerd meg azokat a jelentős kiadásokat, amelyekkel az anyák és apukák szembesülnek, ha gyermekeik világra jönnek. Szülőnek lenni az egyik legkifizetődőbb élettapasztalat lehet, de a bölcs felnőtteknek időt kell fordítaniuk a tervezésre, a gondolkodásra és a töprengésre, mielőtt anyává vagy apává válnának.

Vannak érzelmi, pénzügyi és lelki tényezők, amelyeket figyelembe kell venni. Ami a pénzügyi oldalt illeti, minden leendő anyának és apának meg kell értenie, mi kell a gyermekekkel kapcsolatos jelentős kiadások kifizetéséhez, ideértve a fiatalabb gyermekek orvosi szükségleteit, különleges eseményeket, mint például a bár micvá ünnepléseit, főiskolai számlákat, esküvőket stb. Íme néhány gyakorlati ötlet és javaslat arra vonatkozóan, hogyan kell mindezért fizetni.

 

Orvosi szükségletek

Ha egy vagy több utódodnak fogszabályzóra, műtétre van szüksége, vagy különleges fizikai vagy mentális egészségügyi szükségletei vannak, a költségek magasak lehetnek. Szerencsére bizonyos esetekben a biztosítások segítenek. Más esetekben elengedhetetlen egy speciális egészségügyi megtakarítási pénztár létrehozása a lehető legkorábban. Az ilyen költségeknél az a trükkös, hogy gyakorlatilag lehetetlen előrejelezni. Ezért szükséges az óvatosság oldalára tévedni, és létrehozni egy kijelölt alapot, és rendszeresen hozzá kell járulni. Ez azt is jelentheti, hogy életbiztosítást kötsz, hogy megvédd szeretteidet. Megtalálhatod a legolcsóbb lehetőségeket, hogy a lehető legzökkenőmentesebben illeszkedjen a költségvetésbe.

 

Átmeneti rítusok

Az átvonulási szertartások jelentős kiadásokat jelenthetnek. Azon családok esetében, akik fedezik különleges események költségeit, mint a bár micvák, a költségek magas számokat is elérhetnek. Vannak, akik elkülönített alapokat hoznak létre, amikor gyermekek születnek, mások kölcsönt vesznek fel, és sokan úgy döntenek, hogy műanyag hitelkártyákat használnak ezekre a különleges ünnepekre. A pénzmegtakarítás egyik stratégiája az, hogy visszafogjuk azokat az eseményeket, amelyekben csak közeli barátok és közvetlen családtagok vesznek részt.

 

Főiskola

A gyerekek főiskolára küldése jelentős személyes és pénzügyi kötelezettség. Azoknak az anyukáknak és apukáknak, akik azt szeretnék, hogy gyermekeik úgy szerezzenek diplomát, hogy ne nehezedjen rájuk az oktatási adósság, bölcs megoldás az alacsony kamatozású szülői kölcsön. A versenyképes kamatok mellett kiváló feltételeket és törlesztési határidőket vehetsz igénybe. A másik előny a magánhitelt választó szülők számára, hogy választhatnak, hogy annyit vagy keveset finanszíroznak-e gyermekük oktatásából, amennyit akarnak. Ez nem egy mindent vagy semmit javaslat. Ezenkívül gyors és egyszerű az online jelentkezés, és gyorsan kapsz választ. Az anyák és az apák mindenféle módon fizetnek az egyetemi tanulmányokért, de a magánszülői kölcsönök valószínűleg a leggazdaságosabb és leghatékonyabb stratégia.

 

Esküvők és unokák

Manapság egyre több házaspár fizet saját esküvőjére, de az anyukák és apukák továbbra is hozzájárulnak a teljes számlához. Egyes helyzetekben a szülő állja a teljes költséget, amely szerény ünneplések esetén is elérheti magas összegeket. Amikor unokák jönnek, a büszke nagyszülők gyakran kollégiumi alapokat hoznak létre az újonnan érkezők számára, vagy vállalják, hogy segítik a jövőbeni egyetemi költségeket. Tagadhatatlan, hogy a szülői létből fakadó pénzügyi felelősség szinte soha nem ér véget.