napvitorla oszlop
Ingatlan

Hol van szükség napvitorla oszlop rögzítésére?

Először is tisztázzuk azt, hol nincs. Ha a teraszon, erkélyen vannak rögzítőpontok, amikhez ki tudjuk feszíteni árnyékolónkat, ott például nem lesz szükség napvitorla oszlopra.

A kertben akkor nem lesz rá szükség, ha kerti bútorokhoz vagy fákhoz stabilan tudjuk rögzíteni. Ezt általában a házi méretezésű, kisebb napvitorlák mellett érdemes így megoldani. Ipari mértékben, vagy nagyobb területek lefedése során mindenképp érdemes a napvitorla oszlop mellett dönteni. Illetve mindazokon a helyeken, ahol máshogy nem megoldott a rögzítésük. Így egy kertben, vagy homokozó esetében is, ha nincs mihez rögzíteni, vagy nem lenne biztonságos a rögzítés, mindenképp érdemes a napvitorla oszlop mellett dönteni. Nem jó a véletlenre vagy a bizonytalanra bízni ezt a kérdést, és nem jó ezen spórolni.

Ha nem biztonságos egy rögzítési megoldás, akkor a napvitorla oszloppal kiválóan orvosolható és megoldható a kérdés. A napvitorla oszlopok számát a napvitorla alakja és darabszáma fogja meghatározni. A háromszög alakúhoz magától értetődően három napvitorla oszlop fog kelleni, azonban ha több darabot szeretnénk kihelyezni, akkor ehhez mérten kell mérlegelni. A négyzet és téglalap alakúaknál pedig néggyel kell számolnunk, de a darabszám szerint kell növelni az oszlopok számát is. Persze, nem feltétlen fog kelleni mindig annyiszor négy, ahány vitorla van, hiszen egy oszlophoz több oldalról is tudjuk rögzíteni a vitorlákat. Ezért kell felmérni az elhelyezést, és eszerint átgondolni a darabszámokat.

Még szintén kedvelheted...