beltéri műanyag ablak
Ingatlan

Támpontok a megfelelő műanyag ablak kiválasztásához

Cikkünkkel azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik az építkezésük vagy ingatlanfelújításuk során nem engedhetik meg maguknak, hogy a magasabb árfekvésű fa vagy alumínium profilok közül válasszanak.

Aggodalomra semmi ok, ugyanis a közvéleménnyel szemben egy műanyag ablak is lehet kitűnő minőségű, ráadásul ár-érték arányban verhetetlen a felsőbb kategóriájú versenytársakhoz képest. Egy megfelelően kiválasztott műanyag nyílászáró esztétikus, tartós, illetve a beépíthető betörésvédelemnek köszönhetően biztonságos is.

A modern műanyag nyílászárók gyártási technológiájuk következtében légmentesen zárnak, viszont a gyártók a megfelelő átszellőzés érdekében gondoskodnak egy beépített résszellőztetőről, ami (rendeltetésszerű használat mellett) kiküszöböli a páralecsapódást és penészesedést.

Szintén nem elhanyagolható szempont, hogy a műanyag ablak a hőszigetelő képességeiben sem teljesít gyengébben a konkurens kiviteleknél. A szigetelésért a légkamrákban lévő levegő felel, így nem árt tisztában lennünk azokkal az irányelvekkel, amik mentén valóban minőségi terméket választhatunk: 80 mm-es beépítési mélység alatt a maximum 5 légkamrára osztott műanyag ablak biztosítja az optimális légkamra vastagságot, illetve a megfelelő méretű (legalább 1,5 mm vastag) merevítő vasat. Ennél több légkamra alkalmazása már nem egy magasabb minőséget biztosít, hanem az ablakunk stabilitását gyengíti.

A gyártó kiválasztásában is érdemes körültekintőnek lennünk. Az ablakgyártók weboldalain feltüntetett minősítéseken túl a vásárlói visszajelzések és értékelések is segítségünkre lehetnek. Ha egy cégről döntően negatív tapasztalatokat olvasunk, akkor mindenképpen célszerű másik gyártó terméke mellett dönteni.

Még szintén kedvelheted...