székhelyszolgáltatás iroda
Vállalkozás

Mi értelme van a székhelyszolgáltatásnak?

Mint kezdő vállalkozó azzal szembesültem, hogy számos olyan céges teendő van, amivel nem kalkuláltam. Ezeket a feladatokat részben könnyű ellátni, azonban van olyan része is a teendőimnek, amiket kevésbé egyszerű laikusként, pénzügyi ismeretek nélkül megoldani. Cégalapításkor érdemes a legtöbb terhet átadni szakembereknek, így mondjuk hasznos lehet, ha a bejelentést egy olyan cégcsoporttal oldjuk meg, akiknél van céges könyvelés és ezen túl biztosítani tudnak olyan céges szolgáltatásokat, mint amilyen a székhelyszolgáltatás, ami lényegében egy titkárnő feladatait látja el.

 

A székhely kijelölése már a cégalapítás előtt meg kell, hogy történjen, ez az a hely, ahova a cég összes hivatalos levele érkezik majd, illetve ez az a cím, ahova be van jelentve a vállalkozás, ami nyilvánosan is szerepelni fog a cégnyilvántartásban, ide kerül ki a cégtábla, ide jön a NAV ellenőrizni a céges papírokat egy ellenőrzés alkalmával.
Mivel egy kötelező lépés bejelenteni egy címet székhelynek, ezért a többség, jobb híján, a saját lakcímüket adják meg, de ez a döntés járhat különféle kellemetlenségekkel, mondjuk azzal, hogy nyilvánosan, az interneten is elérhetővé válik az ember otthonának a pontos címe és nem kellemes az sem, hogy itt kell majd a NAV-ot fogadni. A székhelyszolgáltatás jó alternatíva erre, a szolgáltató cég átveszi a hivatalos lakcím szerepét és az ezzel járó terheket, kötelezettségeket, minden adminisztrációs feladatot.

A székhelyszolgáltatást biztosító cég címe az, amit ilyenkor bejelentenek a vállalkozók, mint céges székhely, ez lesz a hely, ahova a hivatalos küldemények és a számlákat érkezni fognak, a szolgáltató iroda munkatársai pedig megkezdik annak karbantartását, elküldik az ügyfeleknek a levél tartalmát elektronikusan és utána tárolják a leveleket. A székhelyszolgáltatás továbbá abban is kiváló segítséget tud nyújtani, hogy a cégnek, hogy biztosítja a pénzügyi képviseletüket, amikor a NAV kimegy ellenőrizni a számlákat. A székhelyszolgáltatások tehát sokrétű segítséget tudnak nyújtani és megkönnyítik a cégek, magánvállalkozók dolgát.

Még szintén kedvelheted...