shea vaj
Szépségápolás

Shea vaj – egy szuper anyag mind a bőr, mind a haj számára

A shea vaj egy nagyon értékes készítmény, amelyet egyre nagyobb mértékben használnak a kozmetikai iparban és a bőrgyógyászatban is. Bár ezt a terméket az afrikai kontinens lakói már nagyon régóta ismerik, a nyugatiak csak az utóbbi évtizedekben ismerkedtek meg az előnyeivel.

A shea vaj előállításának folyamata a mag feldarabolásával kezdődik. Ezt követően megfőzik és kézi keveréssel tovább dolgozzák, hogy tiszta, bézs színű shea vajat kapjanak. Valójában az eljárás során sűrű olaj keletkezik, amely szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotúvá válik. Ennek a terméknek nyersen nagyon intenzív, diós illata van. Tovább feldolgozható és hozzáadható krémekhez és arc- és testápolókhoz, samponokhoz, maszkokhoz és hajbalzsamokhoz, vagy nyersen is felhasználható intenzív bőr- és hajápoláshoz.

A shea vaj a bőr esetében kiváló, hiszen megakadályozza a kiszáradást és nagyon gyorsan felszívódik, miközben mélyen táplálja a sejteket. Regenerálja az érdes, sérült bőrt, és visszaadja annak rugalmasságát és ragyogását. Különösen alkalmas a repedezett, száraz és korpásodásra hajlamos bőr ápolására, mert egész nap biztosítja a szükséges hidratálást.

A haj esetében pedig, a sérült haj ápolása és helyreállítása érdekében vigyen fel kis mennyiségű nyers shea vajat a haj teljes hosszában. Hagyja hatni, ameddig lehetséges, ha lehet egy egész éjszakán át és lefekvés előtt csavarja be a haját törölközőbe. Ennek hatására az összes tápanyag jobban felszívódik a haj szerkezetébe, majd reggel a szokásos módon mossa meg a haját. Érdekes módon már azonnal észre lehet venni a különbséget a haj puhaságában és fényében.