műfű és cipők
Otthon

Különleges kertek borítása különleges műfű segítségével

Vannak trükkös megoldások a kertek esetében, ugyanis nem minden kert prototipikus négyszög alakú, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Vannak olyanok is, ahol bonyolult szögek, furcsa földrajzi adottságok jönnek együtt a kerttel, amelyek kicsit megvariálják a kertünk rendbetételét, nehezebbé teszik többek között a füvesítést is.

Nehézséget okozhat mondjuk az is, amikor a kert egy domboldalra esik – ilyenkor szokták azt lépcsőzetessé tenni, szigeteket kialakítani. Ehhez viszont az kell, hogy egyes helyeket feltöltsenek földdel, majd a szinteket lépcsővel, lejtővel tegyék átjárhatóvá.

Az ilyen kertekben szegmenseket kell létrehozni, el kell határolni a kiülős, a fürdős és a veteményes részeket. Jó határoló eszköz lehet a műfű, mint alapvető kertrendező elem, melyet kombinálhatunk a ma oly divatos beton, illetve térkő segítségével is. A műfű kínálaton belül is kombinálhatunk különféle fajta műfüveket, így mondjuk az egyik szint lehet hosszabb szálú, a másik rövidebb szálú műfűvel borított.

Még szintén kedvelheted...